Iedereen moet inleveren, dacht Hans v. Hooft van de SP, dus waarom raadsleden en wethouders niet. Nou, dat was de knuppel in het hoenderhok, tjonge jonge wat vlogen de rechtse, zich links noemende figuren van de Groen-Link(s) en de PvdA als een wesp gestoken overeind. Had Hans nou voorgesteld om de uitkeringen te verminderen tot de armoedegrens oké, maar dit, onbespreekbaar.

Zo'n raadslid krijgt voor zijn bijbaantje maar €2100 per maand en dat is niks teveel voor stom en slap ouwehoeren over een verkeersdrempel of een struikje dat in de weg staat.

Een wethouder schijnt per maand €8100 te cashen, maar die moet dan ook een groot gedeelte van de dag in het stadhuis rond hangen en dat is helemaal geen pretje want stapt iemand van Nijmegen1) met de camerea binnen moet zo'n figuur toch maar heel snel de slaap uit zijn ogen wrijven en zorgen dat hij met zijn gewauwel in beeld komt.

Nee nee, wethouders en raadsleden hebben het niet gemakkelijk, ‘s avons na de raadsvergadering ook nog eens ’'naborrelen'' (zuipen) op kosten van de gemeenschap, het valt allemaal niet mee. En dan ook nog eens al die declaraties indienen, ga er maar aan staan.

Maar al met al, Groen-Links en de PvdA hebben al gelijk na het aantreden van het college laten zien wat zij zijn:

gewoon rechtse kapitalistische grootgraaiers.

gr. Nijdas:X