Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Coalitie Nijmegen rond

  • Zoë

    Coalitie Nijmegen rond

    NIJMEGEN - GroenLinks, PvdA en D66 hebben vrijdagochtend een akkoord bereikt over een nieuw politiek programma voor de komende vier jaar.

    Na elf uur praten nog geen college-akkoord

    De komende weken schrijven de partijen de testen uit en praten ze nog over enkele kleine details. Op 21 april presenteren ze hun voorstellen.

    De drie partijen leveren elk twee wethouders. Ze hebben afgesproken dat ze komende vier jaar afzien van een loonsverhoging. Volgens de rijkscao zouden de wethouders dit jaar 3 procent in loon vooruitgaan.

    De drie Nijmeegse partijen volgen niet het voorbeeld van het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Arnhem waar de zes wethouders als parttimers (0,8) betaald worden, maar wel volledig zullen gaan werken. Met deze actie willen ze een voorbeeld stellen nu er fors bezuinigd moet worden.

    Ook in Nijmegen gaat stevig het mes in de uitgaven. In vier jaar wil het nieuwe college 25 miljoen euro bezuinigen. Voor nieuw beleid met name op cultuur-, economie, milieu- en duurzaamheidsgebied wordt 8 miljoen euro vrijgemaakt.

  • gerrari

    Ja ja, we gaan bezuinigen. Zou Jan v.d. Meer het goede voorbeeld geven en wanneer hij weinig tijd heeft niet twee uur in een duur restaurant gaan eten op kosten van de gemeenschap, maar gewoon een frietje-met en een broodje bal nemen? Zou de gemeente al een hoop schelen. En gaat de reis van Thom en Hannie naar China nu ook niet door? Scheelt ook een slok op een borrel. Over borrel gesproken, dat op kosten van de gemeente nazuipen na de raadsvergadering, waar de jonge Hans van de SP zo dol is, zal dat nu ook geschrapt worden? Ik denk echter dat we op een andere manier gaan bezuinigen, de gaten in de weg laten we zo, we gaan gewoon afwachten of de wereld echt zo gaat opwarmen als Groen-Links aangeeft, nou dan smelt het teer en lopen de gaten vanzelf dicht.

    Er gaat wel een hoop geld naar cultuur, vraag me af of de jongelingen met een stadion verbod, die iedere wedstrijd samen komen bij Goffertzicht, nu ook poen gaan krijgen, het is tenslotte voetbalcultuur.

    Ach we wachten maar af, maar beter zal het er niet op worden.

    gr. Nijdas