25 jaar VERZAMELAARSJAARBEURS en 100 jaar VERKADEALBUMS

Kilometers Verzamelplezier in UTRECHT.

In het weekend van 5 en 6 april 2003 is in de Utrechtse Jaarbeurs de grote Voorjaars VerzamelaarsJaarbeurs. Dit evenement is met meer dan 40.000 bezoekers de grootste verzamelbeurs van Europa en trekt exposanten van over de hele wereld. Van antiek en curiosa tot munten, platen en cd’s; het aanbod op de VerzamelaarsJaarbeurs is net zo gevarieerd als de bezoekers zelf zijn. Want zowel verzamelaars, antiquairs, hobbyisten als dagjesmensen halen tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs hun hart op aan het uitgebreide aanbod bij de meer dan 2.500 stands. Tijdens deze voorjaarseditie is speciale aandacht voor het thema ‘oranjegevoel’, met koninklijke collectables en andere oranje verzamelobjecten. Maar natuurlijk is er ook ruim keus uit andere decoratiestukken, cadeau-artikelen en hebbedingen. Een gepassioneerd verzamelaar vindt er wellicht het ene nog ontbrekende porseleinen theekopje, een ‘gewone’ bezoeker ervaart de VerzamelaarsJaarbeurs als een dag waarin hij of zij in ieder geval de hele jeugd in de vorm van spulletjes aan zich voorbij ziet gaan…

100 jaar VERKADEALBUMS

Anton Siedsma uit Hoofddorp is vanzelfsprekend een van de aanwezigen. Hij is de verzamelaar van oude Plaatjesalbums en Verkadealbums in het bijzonder. In zijn stand nr 8407, meteen links bij de ingang HAL 8 CURIOSA,kunnen de vele dubbele albums worden ingekeken, gekocht, geruild of verkocht.

Daar toont hij ook zijn Topstuk : het EERSTE VERKADEALBUM, dit jaar 100 jaar oud !!!!

Alle bezoekers wordt aangeraden hun verzamelwaar mee te nemen naar deze beurs om de waarde ervan te vernemen, of het materiaal om te ruilen of te verkopen.

Het is altijd weer bijzonder spannend welke hem nog ontbrekende oude plaatjesalbums of losse plaatjes worden meegenomen of aangeboden. Ook kan men aan zijn stand Oude Schoolplaten en alles van AAP-NOOT-MIES bewonderen.

Heel verzamelend Nederland kijkt weer reikhalzend uit naar deze verzamelbeurs.

Kom gerust ook eens kijken of anders : bel 023 - 5614727, stuur een mailtje siedsma@quicknet.nl of kijk op zijn Home Pages : http://www.kinderlines.nl/siedsma

Verkade : http://hobby.clubs.nl/verkade en

Schoolplaten : http://school.clubs.nl/schoolplaten

Mega Platen en CD Beurs en Fifties & Sixties

De afgelopen jaren heeft de speciale Mega Platen en CD Beurs tijdens de VerzamelaarsJaarbeurs zich ontwikkeld tot een must voor liefhebbers. Twee keer per jaar komen hier muziekliefhebbers bijeen om te zoeken en te ontmoeten. De meer dan 450 internationale standhouders bieden er een ruime keus aan unieke platen, cd’s, video’s en gespecialiseerde tijdschriften. Ook de fervente verzamelaars van design uit de jaren ’50 en ’60 krijgen apart aandacht. Objecten uit die periode kunnen nog steeds rekenen op warme belangstelling van een grote groep verzamelaars.

De VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht, dé vindplaats voor:

Curiosa, zoals aardewerk, blik, glas, fifties&sixties, art deco, zilver, militaria, techniek, sieraden en design

Boeken, munten, postzegels, ansichtkaarten, telefoonkaarten en oude waardepapieren

Oud speelgoed, modern speelgoed, kleding, automobilia, memorabilia en sience fiction

Grammofoonplaten, video’s, tijdschriften en cd’s

Zaterdag 5 april van 10.00 tot 18.00 uur

Zondag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur

Toegang is € 8,- per persoon. Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar in de voorverkoop via de ANWB-kantoren. Dan kost een kaartje slechts € 7,-.

Voor meer informatie zie ook : www.verzamelaarsjaarbeurs.nl